© 2011-2022 SysLox

Ad Bekkers - Jachthonden - ras Duits draadhaar
Nederlands English Deutsch

Waarom verkopen we onze honden?


Op de eerste plaats vinden wij honden fokken een fantastische bezigheid. Er is niets mooiers, dan met een nest pups voor de eerste keer het veld in te trekken. Ze vinden alles interessant en willen alles ruiken, proeven, bekijken, etc.
Zelf kunnen we echter niet meer dan een viertal honden houden, anders krijgt iedere hond niet de aandacht die het dier nodig heeft.
Tussen de 8e en de 16e week (de socialisatieperiode) kan de pup naar de nieuwe baas. Dit is een hele belangrijke periode voor de hond. Wat ze dan leren vergeten ze nooit meer, zowel goede als slechte dingen. In deze periode moet de pup met zoveel mogelijk zaken in aanraking komen.
Het komt ook voor dat we oudere dieren aanbieden, maar dat is een heel ander proces. De hond is dan volledig opgeleid en heeft inmiddels een gebruiksaanwijzing opgebouwd. De nieuwe eigenaar moet hiervan goed op de hoogte worden gebracht en moet bij de hond passen. Als de verkoop plaatsvindt en de hond verhuist, dan mag die een week of twee niet los, omdat er eerst aan de nieuwe baas gewend moet worden. Het beste is dan de hond bij de naam te roepen en iets lekkers te geven (bijvoorbeeld een stukje worst) wanneer die komt. Des te eerder is de hond gewend aan de nieuwe baas en omgeving.

Momenteel hebben wij echter geen pups in de verkoop.